LIVRARE GRATUITA in Easybox
Termen de livrare: 2 - 7 zile lucratoare

Cum alegem pantofii de alergare potriviți?

Cum alegem pantofii de alergare potriviți?
09-11-2021


Alegerea pantofilor de alergare potriviți poate să nu fie un proces ușor. Adidașii trebuie să aibă o potrivire adecvată și confortabilă și să te protejeze de șocuri. Testul 3D Footscan pe care îl avem la Intersport, vă va ajuta cu siguranță să cunoașteți singura categorie căreia îi aparțineți.
Minimizând riscul de rănire, vă veți bucura de călătoria în siguranță. Dar pentru a face alegerea corectă, să vedem mai întâi unde este împărțit pantoful și la ce ar trebui să fii atent.


PARTEA DE SUS
 
Aici este importantă potrivirea corectă și confortabilă a pantofului. Țesătura trebuie să aibă o senzație moale și să permită piciorului să respire. Are nevoie de suficient spațiu în degetele de la picioare, deoarece în timpul alergării piciorul se extinde. De aceea, ne asigurăm întotdeauna că lăsăm aproximativ un centimetru de spațiu acolo unde degetele noastre se opresc.
Sfat 1: Alegeți pantofi cu material elastic pe partea superioară, pentru o durabilitate mai mare și mai puțină iritație.
Sfat 2: Testul cu șoseta potrivită joacă un rol crucial în alegerea mărimii potrivite.
Sfat 3: Alegeți șosete cu tehnologii de control al umidității și fără cusături enervante în față.


GULER ȘI TOC

 
Numim gulerul perna care îmbrățișează piciorul în jurul gleznei, oferind confort și o potrivire sigură. Prin urmare, este important să simțiți că piciorul nu alunecă înainte și înapoi și că nu există disconfort în tendonul lui Ahile. Contorul de călcâi este punctul care îmbrățișează călcâiul de pe spatele pantofului și ar trebui să-ți ofere o senzație de stabilitate maximă.


ÎN AER LIBER
 
Pantoful pe care îl alegeți ar trebui să aibă o talpă întărită care vă va oferi o tracțiune foarte bună și rezistență la abraziune, oferind o viață mai lungă pantofilor.
Sfat 1: Ar trebui să alegeți întotdeauna talpa pantofului în funcție de terenul pentru care este destinat.
Sfat 2: Alergarea pe munte necesită încălțăminte de traseu pentru o tracțiune și siguranță mai bune.


CE ESTE DROP?

 
Așa numim diferența de înălțime dintre călcâi și degetele de la picioare, așa cum piciorul nostru stă pe pantof. Deci, de fiecare dată când această diferență de înălțime se schimbă, se schimbă și pasul nostru și presiunea pe care o exercităm asupra anumitor puncte. Este important, dacă începi să alergi acum, să alegi un pantof care să nu se simtă plat (picătură mică), deoarece există riscul de a încorda mai mult tendoanele lui Ahile și, în cele din urmă, să ducă la o accidentare. Pe măsură ce fitness-ul și tehnica de alergare se îmbunătățesc, veți putea trece la un pantof cu o cădere mai mică, care vă va ajuta să creșteți viteza și intensitatea alergării.


Explore More