Cost livrare in Easybox si Fanbox doar 5 lei
Termen de livrare: 2 - 7 zile lucratoare

5 sfaturi pentru a putea alerga prin temperaturi scazute fara teama

5 sfaturi pentru a putea alerga prin temperaturi scazute fara teama
13-07-2022

5 sfaturi pentru a putea alerga prin temperaturi scazute fara teama


In ultimii ani am observat o schimbare a temperaturilor ,atat vara, cat si iarna. Temperaturile destul de scazute din timpul iernii iti pot impiedica antrenamentul zilnic de alergare. Chiar si asa, daca esti determinat sa nu iti pierzi obiceiul zilnic si doresti sa iti continui antrenamentul chiar si in sezonul rece, poti sa urmezi cei 5 pasi pentru alergatul in situatii meteo dificile.


Primul pas este incalzirea

Nu neglija niciodata incalzirea! Oricat de plictisitor poate suna, incalzirea inainte de orice fel de exercitiu fizic este esentiala, pentru a evita accidentarea. Atunci cand este frig, corpului ii este mai greu sa se incalzeasca si sa duca exercitiile pana la sfarsit, in acest caz, alergatul.


Imbraca-te corect

Imbracatul adecvat pentru acest tip de activitate joaca un rol important. Ce trebuie evitat insa, este sa porti doar o geaca impotriva frigului, deoarece hainele tale se vor uda, iar apoi corpul va ingheta de frig.


Prin urmare, in loc sa alegi o geaca cat se poate de groasa, o poti alege pe cea izoterma, fiind solutia ideala in combaterea acestei probleme. Primul strat de haine trebuie sa se usuce usor, transferand umezeala de pe corp catre urmatorul strat. Cu cat transpiratia este transferata de pe suprafata pielii mai repede, cu atat temperatura corpului se regleaza mai usor. Materiale cum este bumbacul trebuie evitate, deoarece absorb umezeala.


Produsele din categoria “izoterme” pot veni in trei categorii: Esentiale, Active, Marine. In cazul nostru avem nevoie de cele din categoria Active.

https://www.intersport.ro/search-products/?search-for=izoterme ( le puteti gasii pe site-ul nostru)


Aceasta categorie este creata doar pentru sporturile unde corpul trebuie sa isi mentina temperatura ridicata. Materialul este unul elastic, ce imbratiseaza perfect corpul si confera libertate la fiecare miscare.

Cum ramane cu extremitatile corpului? Pentru maini, alegerea corecta este o pereche de manusi pentru a evita situatia in care iti ingheata mainile. Capul trebuie protejat cu o caciula ce acopera bine si urechile, iar gatul protejat de un guler.


Ramai cald hidratat

Este important sa ramai hidratat pentru a putea face fata antrenamentului. Dar frigul predominant din timpul iernii, ne impiedica sa bem apa constant. Noi va recomandam sa consumati o bautura calda cu aproximativ 40 de minute inainte de inceperea antrenamentului. Iti va ridica temperatura corpului si vei fi mai bine pregatit. Desigur, asta nu inseamna ca nu vei lua o sticla de apa cu tine.


Alege un traseu

Te-am sfatuit sa alergi chiar si in vremea rece, dar si acesta trebuie facut cu cap. L-a ce ne referim? Evita sa alergi pe malul marii sau in spatii deschise, pentru ca frigul se simte mai puternic si nu o sa te poti bucura pana la sfarsit de exercitiul in aer liber.


Picioarele mereu calde si uscate

Picioarele sunt instrumentul esential in alergare. Trebuie sa iti pastrezi picioarele calde si uscate impotriva frigului, pantofii de alergare rezistenti la apa sunt cea mai eficienta solutie. Alege distante mai marti, astfel incat picioarele sa se obisnuiasca cu temperaturile scazute.

Explore More