Cost livrare in Easybox si Fanbox doar 5 lei
Termen de livrare: 2 - 7 zile lucratoare

Homemade bars - 2 retete delicioase

Homemade bars - 2 retete delicioase

Este timpul pentru batoane sănătoase! 🕗
Ce ai spune dacă ți-am oferi o alegere sănătoasă și ușoară pentru a-ți potoli pofta de dulce?
Cerealele sunt o sursă de energie în dieta noastră. Consumul unui baton de cereale în aceste „ore grele” îți va oferi energie pentru cel puțin 2-3 ore. Deci pot fi o alegere excelentă atunci când cauți ceva dulce, dar în același timp hrănitor. Suntem siguri că una dintre rețetele noastre vă va convinge să vă schimbați obiceiurile.


Batoane cu ciocolată și cereale


 
Ingrediente:

  • 2/3 cană miere
  •  1/2 cană tahini sau unt de arahide
  • 1/4 cană zahăr brun
  • 1/4 cană cacao
  • 1/2 linguriță pudră de vanilie
  • 1/2 linguriță sare
  • 2 căni de fulgi de ovăz
  • 2 căni de fulgi de porumb
  • 1 cană picături sau ciocolată neagră rasă

 

Mod de preparare:


1. Pune mierea, tahini și zahărul brun la foc mic, amestecând continuu până când zahărul s-a topit.
2. Scoateți tigaia de pe foc și adăugați cacao, vanilia și sarea, continuând să amestecați.
3. Adaugati ovăzul si adăugați cerealele puțin cate puțin. Odată ce amestecul începe să se întărească, nu mai adăugați cereale și adăugați 2/3 din cană cu fulgii de ciocolată. Dacă nu doriți ca ciocolata să se dizolve complet, amestecați ușor amestecul.
4. Într-o tigaie unsă cu ulei și după ce ai întins folie de aluminiu poți întinde amestecul tău.
5. Puneți ciocolata rămasă pe amestec fără a amesteca și apăsați-o cu mâinile, astfel încât să se întindă bine și să nu lase goluri.
6. Se acopera cu pasta de ulei si se da la frigider pentru cel putin 3 ore.
7. După ce au trecut 3 ore, scoateți-l din frigider, îndepărtați folia și tăiați-vă batoanele după forma dorită.
Sfat: Batoanele se pot pastra la frigider 2 luni si la congelator 6 luni.


Batoane cu zmeura


 
Ingrediente:

  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 cană de făină
  • 100 gr. zahar brun
  • 120 gr. Unt
  • Razi 1 lamaie
  • 1 praf de sare
  • Două vanilie
  • Ovăz
  • 400 gr. Iaurt
  • 2 linguri faina de porumb
  • 100 gr. Zahăr
  • Zmeura


Mod de preparare:


1. Într-un castron amestecați zahărul brun cu coaja de lămâie. Se adauga apoi faina, sarea, ovazul, vanilia si untul.
2. Puneti amestecul in tava presare pentru a o uniformiza. Păstrați puțin amestec de care veți avea nevoie în continuare.
3. Pune într-un bol iaurtul, făina de porumb, zahărul și amestecă-le.
4. Deasupra puneți zmeura și restul amestecului în tigaie.
5. Coaceți la 180 pentru 45 'și imediat ce se răcește, tăiați în bucăți mici, precum batoanele de cereale.
Sfat: Batoanele se pot pastra la frigider 2 luni si la congelator 6 luni.

Poftă bună!