LIVRARE GRATUITA in Easybox si Fanbox
Termen de livrare: 2 - 7 zile lucratoare
NIKE

NIKE

Nike este o companie multinationala americana care proiecteaza si produce echipamente sportive. Compania are sediul central in Oregon, SUA si este unul dintre cei mai mari producatori de incaltaminte si imbracaminte sport din lume.


ΝΙΚΕ : JUST DO IT.

Compania a fost fondata pe 25 ianuarie 1964 sub numele de Blue Ribbon Sports, de Bill Bauerman si Phil Knight, si a fost redenumita Nike Inc. la 30 mai 1971. Compania si-a luat numele de la Niki, zeita victoriei in mitologia greaca.

In 1973, Nike a lansat un model de pantofi cu o talpa inovatoare in realizarea careia designer-ii au fost inspirati de un producator de waffle. In 1979, Nike a lansat tehnologia AIR, umpland talpile pantofilor cu un gaz special, vizand protectia anti-vibratii pentru mai multa flexibilitate, protectie si rezistenta. O realizare notabila a aparut in 1984, cand compania a incheiat un acord cu Michael Jordan pentru a proiecta incaltaminte special creata pentru jucatorul de baschet al echipei Chicago Bulls.

Astazi compania inoveaza prin oferirea de tehnologii precum Flyknit bazandu-se pe constructia firelor de poliester pentru incaltaminte cat mai usoara, Flywire cu fire care ofera suport pentru presiune, Air Zoom pentru a evita vibratiile, si alte tehnologii care urmaresc sa raspunda nevoilor si asteptarilor sportivilor de top.