Cost livrare in Easybox si Fanbox doar 5 lei
Termen de livrare: 2 - 7 zile lucratoare

De ce echipament ai nevoie?

Exerciții în ploaie: De ce echipament ai nevoie?

 

Condițiile meteo pot fi imprevizibile, mai ales în această perioadă a anului, ducând adesea la zile ploioase. Cu toate acestea, poate acest lucru să vă afecteze rutina de antrenament? Puteți face exerciții în ploaie sau este mai bine să o amânați? Răspunsul este, desigur, că poți, atâta timp cât ai echipamentul potrivit, cum ar fi o jachetă impermeabilă. Haideți să explorăm echipamentul de care aveți nevoie pentru a vă putea antrena confortabil și, mai ales, în siguranță în zilele ploioase, alături de câteva sfaturi utile!

Jachetă impermeabilă

O jachetă impermeabilă este poate cea mai esențială îmbrăcăminte de care ai nevoie dacă vrei să faci mișcare în ploaie! Jachetele impermeabile sunt special concepute pentru a vă menține uscat și cald în timp ce vă permit să vă mișcați liber, fără restricții. Prin urmare, este important să găsești o jachetă de bună calitate, dar și ușoară, astfel încât să nu-ți împiedice mișcările. În ceea ce privește culoarea, este o idee bună să alegi o jachetă într-o culoare strălucitoare, care să te facă vizibil chiar și de la distanță.

Pantofi de atletism cu talpa antiderapanta

Ploaie sau soare, pantofii sportivi sunt cel mai important accesoriu atunci cand faci miscare in aer liber, mai ales daca mergi la alergat. O pereche confortabilă de pantofi de alergare cu talpă anti-alunecare vă asigură că nu veți aluneca în timpul antrenamentului și oferă tracțiunea necesară pentru a alerga la viteza dorită. Astfel, eviți rănile și îți maximizezi potențialul de antrenament, chiar și în zilele ploioase!

Sfat suplimentar: Dacă în zona în care intenționați să faceți mișcare este noroi, este mai bine să vă lăsați acasă pantofii de sport noi, curați și să preferați o pereche mai veche, deja purtată. În orice caz, nu uitați să vă curățați încălțămintea imediat ce vă întoarceți acasă!

Șosete atletice

Deși adesea trecute cu vederea, șosetele atletice sunt la fel de importanți ca pantofii atletici, mai ales în zilele ploioase de antrenament! Acestea absorb umezeala, ajutând la menținerea picioarelor uscate și prevenind rănile. În plus, șosetele de înaltă calitate sunt concepute pentru a susține zonele picioarelor care au cea mai mare nevoie de ele.

Sfat suplimentar: este indicat să evitați șosetele din bumbac, deoarece rețin umezeala!

Pălărie

Puteți asocia purtarea unei pălării cu protecția împotriva soarelui, dar este la fel de valoroasă atunci când faceți exerciții în ploaie! Pe lângă faptul că îți protejează capul, o pălărie asigură o vizibilitate clară, mai ales dacă purtați ochelari de prescripție. Când alegeți o pălărie pentru exerciții fizice, asigurați-vă că este din material impermeabil și evitați bumbacul.

Sfaturi utile pentru a face exerciții în ploaie

Dacă intenționați să faceți exerciții regulate în ploaie, iată câteva sfaturi utile de urmat:

• Uscați-vă cu grijă pantofii sportivi când vă întoarceți acasă. Pentru a le menține forma, le puteți umple cu hârtie mototolită, folosind, de exemplu, un ziar vechi.

• Optează pentru culori strălucitoare. În condiții de ploaie cu vizibilitate redusă, culorile luminoase permit șoferilor să te vadă de la distanță, ajutând la prevenirea accidentelor.

• Schimbaţi-vă imediat hainele ude. De îndată ce te întorci acasă, scoate-ți hainele ude și fă o baie caldă pentru a preveni răcirea corpului.

• Evitați exercițiile în aer liber în condiții meteorologice extreme. Verificați prognoza meteo și stați acasă dacă există posibilitatea de furtună sau ploi abundente.

Chiar și iarna, te poți antrena pe ploaie, atâta timp cât investești în echipamentul potrivit și respecti câteva sfaturi simple. Cu toate acestea, amintiți-vă întotdeauna că siguranța dumneavoastră este cel mai important aspect!