Cost livrare in Easybox si Fanbox doar 5 lei
Termen de livrare: 2 - 7 zile lucratoare

Fructe și legume proaspete: Rețete sănătoase pentru vară

Fructe și legume proaspete: Rețete sănătoase pentru vară
22-05-2023

Pe măsură ce se apropie vara, avem ocazia să ne bucurăm de rețete ușoare, răcoritoare și sănătoase. În această perioadă, în ciuda căldurii, avem acces la o varietate de legume proaspete, fructe și ierburi aromate. Cu cât ai mai multe opțiuni la îndemână, cu atât pofta de experimentat crește și nu știi de unde să începi.

Iată câteva rețete ușoare, rapide și gustoase pentru vară, care te vor face să le repeți de nenumărate ori. Aceste rețete îți vor oferi mâncăruri hrănitoare, perfecte pentru zilele toride de vară.

Salată de fructe cu mentă și iaurt

Este salata ideală pentru zilele călduroase de vară. Cum o pregătești? E foarte simplu! Amestecă bucăți de fructe, precum pepene, portocală, ananas și căpșuni, cu mentă proaspătă și iaurt ușor. Combinarea iaurtului înghețat cu fructele și menta îți va oferi prospețimea pe care o cauți.

Salată de legume proaspete și nuci

O altă rețetă ușoară și hrănitoare care își are rostul în vara ta. În această salată poți alege o varietate mare de legume proaspete, cum ar fi salată verde, rucola, roșii, castraveți sau chiar ardei, și le poți combina cu nuci amestecate precum migdale, fistic și nuci. Pentru a adăuga o notă răcoritoare, poți adăuga puțină zeamă de lămâie.

Legume la grătar cu iaurt și cimbru

Fructele sunt delicioase, dar ce facem cu legumele? Vara este momentul ideal pentru a găsi și legume proaspete. Așadar, ai o mare varietate de alegere. Poți coace legumele la grătar și poți alege între dovlecei, ardei, vinete și dovlecei mici. Apoi, servește-le alături de iaurt și cimbru, pentru un rezultat ușor și răcoritor, plin de aromă.

Pizza cu legume

Pizza este o alegere clasică în orice moment, dar pentru zilele de vară ar fi bine să faci câteva modificări pentru ca rezultatul să fie mai ușor. Cea mai bună soluție pentru a obține acest rezultat este să faci o pizza cu legumele preferate. Poți alege între dovlecei, ardei, ciuperci și chiar roșii proaspete. Adaugă brânză și ierburi aromate și vei obține o pizza gustoasă și sănătoasă.

Așadar, vara aceasta îți oferă ocazia perfectă de a încerca rețete noi și de a te bucura de savoarea legumelor și fructelor proaspete. Nu-ți rămâne decât să pui în practică aceste rețete și să te răsfeți cu mâncăruri sănătoase și delicioase!

Explore More