Cost livrare in Easybox si Fanbox doar 5 lei
Termen de livrare: 2 - 7 zile lucratoare

7 sfaturi pentru a te pregăti de Maraton

7 sfaturi pentru a te pregăti de Maraton
08-11-2021

Dacă te-ai hotărât să participi la Maraton și reușești să treci linia de sosire, trebuie să citești câteva Sfaturi pentru a te pregăti. Această decizie a ta te-a concentrat cu siguranță luni de zile pe pregătirea corectă. Pentru că această zi mare pentru tine se apropie și s-ar putea să te simți puțin anxioasă, am decis să-ți oferim câteva sfaturi care te vor ajuta cu câteva săptămâni înainte ca să te poți pregăti cât mai bine.

🏃Dieta ta are nevoie de atenția necesară

Înțelegi că pentru a obține o performanță bună în Maraton va trebui să urmezi o dietă similară. Trebuie să găsești alimentele și cantitățile ideale care se potrivesc cel mai bine organismului tău și să-ți ofere energia necesară de care ai nevoie pentru a performa la 100%. Cu cinci zile înainte de începerea maratonului începeți să vă creșteți aportul total de carbohidrați și alimente care au un indice glicemic scăzut. Pe măsură ce zilele se apropie, reduceți cantitatea de mâncare și beți cât mai multe lichide! La urma urmei, transpirația pe care o vei revărsa în timpul efortului tău va fi suficientă. În dimineața cursei nu este nevoie de exagerare, un mic dejun ușor cu câteva ore înainte de start împreună cu apă este ideal.

🏃Ultimele antrenamente sunt de maximă importanță

În ultimele concursuri din tutorial înainte de concursul final studenții sunt invitați să susțină examene în concursuri de simulare. Așa că și dvs. ar trebui să vă planificați ultimele antrenamente într-o simulare a zilei cursei. Dar ce înseamnă asta? Practic te-ai putea trezi la ora la care te trezesti in acea zi in timp ce respectiv iti poti face antrenamentul la ora respectiva.

🏃 Verificare

Nu uitați cu câteva zile înainte de meci să vă faceți o programare pentru un control medical înainte de meci pentru a vedea că totul funcționează non-stop. Prevenirea este cel mai bun cadou pe care îl putem face corpului și sănătății noastre.

🏃 Psihologie la „înălțime”

Amintește-ți zilnic că poți face asta. La al 30-lea km de unde încep majoritatea problemelor ar trebui să găsești toate rezervele de forță mentală și credință pe care le-ai construit în tot acest timp. Un mic sfat pe care ți-l putem oferi este să vorbești singur în fața oglinzii și să-ți amintești în fiecare zi cât de mândru ești de el, indiferent de ce se întâmplă după ce dai tot ce ai mai bun.

🏃 Ai ales echipamentul potrivit

Echipamentul este important pentru un alergător pentru a evita accidentările și pentru a obține rezultatul dorit. Echipamentul tău este aici. „Nu întârzia să te echipezi corespunzător deoarece dacă faci antrenament cu echipamentul necesar totul va părea mai ușor pe traseul final.

🏃 Efectul Tappering

Efectul de tapering este în esență reducerea distanței cu câteva zile înainte de maraton, aplicat în mod ideal în ultimele 2 săptămâni. Astfel te vei odihni corect in timp ce puterea ta va creste pana la ziua cea mare. Nu face greșeala de a încerca lucruri noi acum, nu trebuie să faci schimbări și să obosești acum că ești la linia de sosire.

🏃 Dormi cât poți de mult

Dormi, dar nu exagera. Mai ales in ultima saptamana incearca sa dormi cel putin 8 ore in fiecare zi. Te vei simți relaxat și vei avea mai multă energie pentru a performa mai bine la antrenament, pe traseul „lung” te vei fi odihnit corespunzător pentru a da totul.

Urmează sfaturile de mai sus și pregătește-te pentru cel mai bun maraton al tau.

 

 

Explore More