Cost livrare in Easybox si Fanbox doar 5 lei
Termen de livrare: 2 - 7 zile lucratoare

Proteinele: cât de importante sunt pentru corpul nostru?

Proteinele: cât de importante sunt pentru corpul nostru?
03-04-2023

Proteinele sunt considerate a fii unele dintre cele mai hrănitoare ingrediente pentru corpul nostru, mai ales pentru cei care fac sport sau au ales să faca o activitate fizică intensă. Dar nu gândi că dacă nu faci mișcare, proteinele nu sunt la fel de importante pentru corpul tău. Acestea sunt numite si macronutrienți, deoarece furnizează corpului nostru materiale de construcție ale sistemului muscular și nu numai.

Care sunt beneficiile proteinelor?

Pe lângă componentele structurale pe care le oferă organismului tău, acestea funcționează și ca coenzime în multe procese metabolice pentru a produce energie și pentru a reproduce celulele. Cu toate acestea, dacă te antrenezi, vei observa o mare diferență în corpul tău, deoarece acestea vor începe să va tonifieze într-un timp relativ scurt.

Contrbuie pozitiv la dieta noastra?

Fara doar si poate putem afirma acest lucru. Adaugand proteinele la dieta noastra nu doar ca ne vor face corpurile sa functioneze mai bine, dar ne vor oferii si un corp mai sanatos.

Unde gasim cele mai importante protein?

Mai jos am enumerate diferite alimente care contin protein importante:

Carne* (Vita, Pui, Peste, Somon), iaurt, oua (in principal albusul), soia, legume, nuci, seminte, grane.

*proteinele de provenienta animala sunt acelea care ofera toti cei 20 amino acizi esentiali.

Cat de mult vor ajuta proteinele antrenamentele noastre?

Sunt unul dintre cele mai bune adaosuri în combinație cu exercițiile fizice. Ele sunt o componentă structurală de bază a mușchilor și a țesutului conjunctiv. Unul dintre scopurile sportivilor și sportivilor este de a construi mușchi. Cu toate acestea, conservarea și restaurarea lor sunt la fel de importante. Ceea ce va ajuta la realizarea obiectivului de mai sus sunt proteinele. Consumul de proteine din alimente sau suplimente alimentare pentru cei care fac sport acoperă nevoile crescute de energie, contribuind în același timp la creșterea țesutului muscular.

5 motive pentru care sa consumati proteine zilnic

Poate că deja consumați proteine, dar următoarele motive vă pot convinge să consumați mai multe zilnic.

Veți arăta mai tânăr/a

Contribuie ca pielea voastra să arate tanara, deoarece colagenul și elastina sunt printre elementele esențiale necesare. În plus, este de o importanță deosebită să știm că contribuie în mare măsură la vindecarea rănilor.

Somnul vostru va deveni mai bun

S-a demonstrat că o dietă bogată în proteine ajută la îmbunătățirea calității somnului, în special la adulții supraponderali sau obezi care au ales să urmeze o dietă săracă în calorii.

Nu vă va fi foame după masă

Nu trebuie să mancati cantități mari de alimente pentru a va simți sătuli; adăugarea de mai multe proteine la masă va va face să va simțiti mai satuli.

Sistemul nostru imunitar ne va mulțumi

Știai că sistemul nostru imunitar folosește proteinele pe care le-am adăugat-o în dieta noastra pentru a crea anticorpi? Și totuși, acesta este modul în care sistemul nostru imunitar încearcă să “combata” infecțiile care se pot creea.

 

Cand viata iti da lamai, cere-I ceva cu mai multe proteine!

Explore More